Reklama:
erodzina.com - Twoje Forum Rodzinne, Twój Portal Rodzinny | randka
Twoje forum kobiece! - Miejsce, gdzie każdy problem jest ważny!
| Autor |
Wiadomość |
Cornii
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 5:14 pm |
|
|
| Mamy! Zakładam ten wątek, ponieważ chciałabym go poświęcić ząbkowaniu u Maluszków. Pytanie kieruję do Mam, które już to przeszły lub te które się z tym borykają. Zazwyczaj oprócz bólu, pojawia się także gorączka. Ciekawa jestem jak to wyglądało u Was? Może doradzicie jakieś skuteczne środki przeciwbólowe, które pomogły dziecku? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chocolate
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 11:52 am |
|
|
| To był ciężki okres. Każdy rodzic to przyzna:) i nasze bobasy także.ja podawałam żel bobodent i ibum malinowy na noc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cornii
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 12:08 pm |
|
|
| chocolate napisał: | | To był ciężki okres. Każdy rodzic to przyzna:) i nasze bobasy także.ja podawałam żel bobodent i ibum malinowy na noc. |
Dzięki za info! Czy smakował Twojemu Maluszkowi ten ibum? pomagał?
Pamiętasz jak dawkowałaś? Z góry baardzo dziękuję za odpowiedź! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wyrzutnia
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 6:26 pm |
|
|
my wspomagaliśmy sie ibupromem, żelem bobodent i gumowymi, zimnymi gryzakami. Gryzaki były najlepsze tylko odgłos tarcia odziąsła byłosłychać |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cornii
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 4:53 pm |
|
|
| wyrzutnia napisał: | my wspomagaliśmy sie ibupromem, żelem bobodent i gumowymi, zimnymi gryzakami. Gryzaki były najlepsze tylko odgłos tarcia odziąsła byłosłychać |
Dziękuję za podzielenie się doświadczeniem
Z tego co wyczytałam to ibuprom nie jest środkiem przeznaczonym dla niemowląt czy dzieci. Mogą go stosować dzieci powyżej 12 r.ż., jednak podawanie zimnych gryzaków przyniesie tylko ulgę na chwilę, ale niestety nie zbije gorączki:/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chocolate
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 2:30 pm |
|
|
Wyrzutnia - zwariowałaś ibuprom jest dla starszych dzieci! - Cornii ma rację!
Ibum bardzo smaczny i skuteczny.w przeciwieństwie do ibupromu można go podawać od 3 mż. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cornii
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 3:51 pm |
|
|
| Cytat: | Wyrzutnia - zwariowałaś ibuprom jest dla starszych dzieci! - Cornii ma rację!
Ibum bardzo smaczny i skuteczny.w przeciwieństwie do ibupromu można go podawać od 3 mż.Smile |
Chocolate, jeszcze tak odnośnie profilaktycznego podawania, jak dawkowałaś ibum? Podając Maluchowi raz dziennie na noc czy przez dzień, ile razy? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chocolate
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 4:43 pm |
|
|
| Cornii napisał: | | Chocolate, jeszcze tak odnośnie profilaktycznego podawania, jak dawkowałaś ibum? Podając Maluchowi raz dziennie na noc czy przez dzień, ile razy? |
Corni nie pamiętam jak podawała ibum. wszytsko znajdziesz na opakowaniu ibumu z tego co pamietam.
wiem, ze dawkuje sie adekwatnie do wieku i masy ciała dziecka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kwiatuszek80
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
KlockiDlaDzieci

|
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 2:09 pm |
|
|
Podczas ząbkowania u naszego maluszka,smarowaliśmy dziąsła smaczna pastą,która łagodziła obrzęk. Nie pamiętam jej nazwy,ale byla owocowa i Bartuś chetnie ja zjadał  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kwiatuszek80
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
weronka
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 9:00 am |
|
|
Bardzo polecam żele chłodzące, ale przede wszystkim takie gryzaczki, które wsadza się do lodówki, a później daje sie dziecku do gryzienia, dzięki czemu ból jest mniejszy. No i są takie zwierzątka na palce, którymi masuje się dziąsła
--
Jeansy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|