Reklama: erodzina.com - Twoje Forum Rodzinne, Twój Portal Rodzinny | randka

Twoje forum kobiece! - Miejsce, gdzie każdy problem jest ważny!

Moja motywacja...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kobiece Strona Główna -> Odchudzanie i rekreacja
Autor Wiadomość
Misia

PostWysłany: Sro Lip 18, 2007 8:28 am Odpowiedz z cytatem

Cholera znow sie nie udalo, chcialm od dzis wstawac rano i biegac, ale no nie moge. No tak mi sie nie chce ze szok, nie dam rady...:/
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sikorka
Moderator

PostWysłany: Pon Lip 30, 2007 3:35 pm Odpowiedz z cytatem

Mam propozycję- znajdź kogoś kto z Tobą będzie biegał.
We 2 osoby jest raźniej no i jak jednej skrzydełka opadaję to druga ciągnie!
Powrót do góry
S.

PostWysłany: Czw Sie 09, 2007 12:16 pm Odpowiedz z cytatem

Ja też nie mam motywacji...

Codziennie wieczorem mówię, że rano wstanę i pójde na rower. A gdy budzik zadzwoni wyłączam go i mówię "ale od jutra to już na 100%".

Oby to jutro nastąpiło jutro Wink

Buźka :*

TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI :*
Powrót do góry
Dragonfly

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 12:54 pm Odpowiedz z cytatem

Jak to się dzieje, że jedni po prostu zaczynają odchudzanie i odnoszą sukcesy, a inni (w tym ja niestety) często kończą na wielkich planach i pojedynczych próbach? Jest na to jakaś recepta?
Powrót do góry
Mariusz

PostWysłany: Pią Paź 19, 2007 1:04 pm Odpowiedz z cytatem

Witam,

może trochę męskiego punktu widzenia. Motywacja to tylko jeden z potrzenych elementów. Tutaj napisałem trochę więcej

Najlepsze efekty daje:
1. Wizyta u dietetyka - dostajesz rozpiske tego co masz jesc i nic wiecej !!! Dieta bedzie urozmaicona i sie nie znudzisz po 2gim tygoniu jedzenia jogurtu naturalnego
2. Wizyta u trenera, na silowni - jezeli nie masz czasu na silownie jest masa cwiczen, ktore mozna robic w domu. Wymaga to samozaparcia, ale jest wykonalne
3. Skoncentrowac sie na tym jak fajne sa cwiczenia i dieta. Naprawde, jezeli minie kryzys (akurat na ekobiety zamieszczono moj artykul o nieustajacej motywacji) to pozniej jest to tylko przyjemnosc

Nikomu nie udalo sie stracic na wadze bez wysilku. Po prostu nie widzisz tego, jak ciezkiej pracy to wymaga. Mi udalo sie zrzucic 16 kg w 2 miesiace, ze 103 do 87, ale kosztowalo to, 5 dni po 2 godziny treningu od 7 do 9 rano + zmiana nawykow zywieniowych + kontrola co miesieczna skladu ciala (nie wagi). Mozliwe, ale wymagajace.

Powodzenia
lazy

PostWysłany: Sob Maj 10, 2008 11:13 pm Odpowiedz z cytatem

WoW Mariusz to rzeczywiście musiałeś mieć w sobie dużo samozaparcia.Też chodziłam do dietetyczki,ale przestałam jak waga stanęła w miejscu i nie mogłam więcej schudnąć.Podziwiam,podziwiam.Ja muszę sobie znaleźć dobą motywację.
Powrót do góry
Maryska22

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 4:48 pm Odpowiedz z cytatem

tez chcialalm biegac, ale teraz jak jest zimno to bardzo sie nie chce
admin
Site Admin

PostWysłany: Sro Lis 26, 2008 8:34 am Odpowiedz z cytatem

Proponuję ćwiczenia w domu. Ważne by pomieszczenie było przewietrzone ze świeżym powietrzem. Jakiś aerobik, skłony, brzuszki i to powinno wystarczyć na okres zimowy!

Dobra muzyka pomoże, do tego może jakieś soki np. te 1 dniowe bo to najlepsze i najzdrowsze. Ok 1-2 soczki dziennie i masz wszystkie potrzebne witaminy. To że w zimie się nie chce to normalne, tak nasze organizmy reagują na zimno... łóżeczko i spanko jak u niedźwiadków.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Frania

PostWysłany: Pią Sty 30, 2009 12:43 pm Odpowiedz z cytatem

Jeśli mogę się wtrącić to ja ostatnio znalazłam na jednym z serwisów inicjatywę wspólnego odchudzania tzn. jest to konkurs POSTANAWIAM W NOWYM ROKU, w którym chodzi mniej więcej o to że wspólnie z innymi kobietami razem odchudzacie się i motywujecie do osiągania celu, a jak wiadomo razem raźniej! Bardzo ciekawa inicjatywa, a pozatym wystarczy zaprosić 5 przyjaciółek do zabawy i macie już gwarantowane nagrody!
Powrót do góry
Ekstrawagandzka

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 5:13 pm Odpowiedz z cytatem

A moja motywacja to było dobre samopoczucie. Jak ćwiczyłam codziennie rano (wcale nie wyczynowo) to od razu miałam lepsze samopoczucie. Po ćwiczeniach przyjemny, orzeźwiający prysznic z pachnącym żelem i wychodziłam szczęśliwa i jak nowo narodzona.
Fuksik

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 9:09 pm Odpowiedz z cytatem

Ja uwielbiam biegać wieczorem, a rano to koszmar. Próbowałam też, ale może ze 2 razy się udało. Widocznie są typy wieczorne Smile Polecam zmienić porę, przetestować, która najbardziej odpowiada i... biegaćSmile
Powrót do góry
weronka

PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 8:01 pm Odpowiedz z cytatem

A ja powiem, na swoim przykładzie, że motywacja i wiara w siebie jest bardzo ważna. Jeśli nastawisz się na to, że schudniesz i będziesz widzieć świat w samych superlatywach (przez różowe okulary) oraz pokochasz swoje ciało, zaakceptujesz to jaka jesteś to w zasadzie wystarczy, żeby osiągnąc sukces! Proszę Was dziewczyny! Nie zadręczajcie się myśleiem o swoim ciele. kilka koleżanek chorych na anoreksję, które oddałyby wszystkie skarby tego świata, żeby przytyć. To jest choroba!

--
Moda sezonowa
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum kobiece Strona Główna -> Odchudzanie i rekreacja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: