LIDL Laureatem Konkursów Wędliniarskich Polagra 2011 XVII Forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa

 Firma Lidl zdobyła m.in. I miejsce w Konkursie  „Przebój Wędliniarski Roku 2011”  za Pikok Kresowe przysmaki oraz I miejsca w Konkursie Wędliniarskim na Najlepszy Wyrób w Ocenie Konsumenckiej za Pikok Kabanosy Premium i Pikok  Kindziuk z czosnkiem. To kolejne, po statuetce Godła Teraz Polska,  prestiżowe wyróżnienie dla sieci Lidl w tym roku. O końcowym werdykcie jury zadecydowały najwyższe standardy jakościowe i smakowe wędlin Pikok.
 
Kresowe przysmaki, Kabanosy Premium oraz Kindziuk z czosnkiem nie były jedynymi nagrodzonymi produktami marki Pikok. W ramach Konkursów Wędliniarskich Polagra 2011 XVII Forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa firma Lidl została dodatkowo zdobywcą: II miejsca w Konkursie o tytuł Najlepszego Producenta Wędlin w grupie zakładów większych; II miejsca w Konkursie o tytuł Najlepszego Producenta Wędlin za Pikok Kabanosy Premium oraz III miejsce za Pikok Schab tradycyjny a także III miejsca w Konkursie na Najlepszy Wyrób w Ocenie Konsumenckiej za Pikok Kindziuk z pieprzem.
 
Sieć sklepów Lidl otrzymała również Dyplom dla Zwycięzcy II edycji Konkursu Wędliniarski Przebój Roku Polagra-Food 2011 od Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi –  Pana Marka Sawickiego, pod którego patronatem odbywały się Konkursy Wędliniarskie.
 
„Kolejny sukces marki Pikok potwierdza, że klienci sieci Lidl otrzymują produkty najwyższej jakości. Jesteśmy niezwykle usatysfakcjonowani, że nasze wyroby zostały ponownie docenione w prestiżowym i renomowanym konkursie” – mówi Anna Biskup, reprezentująca sieć Lidl Polska.
 
Pikok jest marką stworzoną z myślą o zwolennikach polskiego, tradycyjnego smaku, na który składa się najwyższej jakości mięso, starannie dobrana mieszanka przypraw oraz tradycyjny proces produkcji. Oryginalna marka Pikok jest obecna na polskich stołach od ponad 6 lat.
 
Wszystkie artykuły pochodzą od cenionych polskich dostawców zachowujących najwyższe standardy jakości i stosujących nowoczesne technologie wytwarzania wędlin. Wysoką jakość wędlin Pikok potwierdzają wyniki regularnie przeprowadzanych analiz w akredytowanych, polskich i zagranicznych laboratoriach.
 
Pikok Kresowe przysmaki, 150g 
Pikok Kresowe przysmaki to cienko pokrojone plasterki trzech wybornych wędlin: kiełbasy chorizo, kiełbasy kresowej  i kiełbasy kresowej z zielonym pieprzem, dostępne w jednym
150-ciogramowym opakowaniu.
 
Pikok Kabanosy Premium, 180g
Nie bez powodu posiadają przydomek – Premium. Wyszukana receptura, starannie dobrane składniki i dbałość o wysoką jakość sprawiają, iż kabanosy Pikok nieustannie od kilku lat cieszą podniebienia polskich konsumentów.
 
Pikok Schab tradycyjny, w plastrach, 100g 
Tradycyjna receptura i skrupulatna kontrola jakości na każdym etapie produkcji – wszystko to sprawia, że plasterek schabu Pikok jest niezbędny na każdej kanapce. Wystarczy raz spróbować, aby na stałe wpisał się na listę "Ulubione z Lidla".
 
Pikok Kindziuk z pieprzem, z czosnkiem, 100g
Gdyby Kindziuk Pikok wiedział jak szerokim uznaniem cieszy się wśród konsumentów, byłby najdumniejszym Kindziukiem na rynku polskim. Klienci od lat uwielbiają tę delikatną, dojrzewającą, pokrojoną w cieniutkie plasterki kiełbasę. Zarówno z dodatkiem czosnku, jak i pieprzu.
 
O Konkursach Wędliniarskich XVII Forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa: 
Konkursy Wędliniarskie, które odbył się jako impreza towarzysząca XVII Forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa podczas Międzynarodowych Targów Polagra Tech 2011 zostały objęty honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pana Marka Sawickiego. Wśród organizatorów znalazły się cenione organizacje i stowarzyszenie związane z rynkiem mięsnym m.in. Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Polska Federacja Branży Mięsnej, Związek Rzemiosła Polskiego, Związek „Polskie Mięso”, Krajowa Rada Drobiarstwa, Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu czy Wielkopolska Izba Rzemieślnicza.
Dodatkowo produkty  oceniane były przez konsumentów i Komisję, w skład której wchodzili eksperci m.in. z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz  Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy.
 

podobne wpisy

Jamie Oliver 5 Składników po śródziemnomorsku
odżywianie

Nowa książka kucharska Jamiego Olivera „5 składników po śródziemnomorsku”

Nowa książka kucharska Jamiego Olivera „5 składników po śródziemnomorsku” trafi na półki polskich księgarni już 11 października! Po bestsellerowych „5 składnikach”, które sprzedały się na całym świecie w liczbie 3,3 miliona egzemplarzy, Jamie Oliver powraca, by celebrować śródziemnomorskie smaki z wykorzystaniem sprawdzonej pięcioskładnikowej formuły. „5 składników po śródziemnomorsku” przeniesie cię w słoneczny klimat Grecji, Francji, […]

Czytaj...
(fem)zdrowie

Active Mind Complex  – nowość od Herbalife wspierająca pracę mózgu

Blisko 3/4 Polaków przyznaje się do problemów z koncentracją i zapamiętywaniem informacji. Sprawności umysłowej nie pomaga codzienny stres, przemęczenie, nadmiar obowiązków. Co więcej, problem ten dotyka wszystkie grupy wiekowe. Odpowiednia dieta, suplementacja i ruch mogą wspomóc pracę mózgu i poprawić nasze codzienne funkcjonowanie.

Czytaj...
(fem)zdrowie odżywianie

MRP, czyli o posiłkach w proszku i jedzeniu przyszłości…

MRP  Meal Replacement Powders to odżywcze, wieloskładnikowe, zbilansowane produkty spożywcze w postaci proszku lub formie stałej jako batonik. Posiłki w proszku są tak skomponowane, że mogą zastąpić pełnowartościowy posiłek. Zawierają wszystkie niezbędne, właściwe dla danego dania witaminy, mikroelementy oraz wszelkie niezbędne substancje odżywcze, jakie ludzki organizm potrzebuje do codziennego funkcjonowania. 

Czytaj...