Przepis HELIO na słodkie święta: MASY KRÓWKOWE DO CIAST

Babka wielkanocna z pisankami

Mazurek kajmakowy, babka drożdżowa czy sernik pachnący bakaliami to tradycyjne świąteczne słodkości, które tworzą prawdziwy nastrój świąt wielkanocnych, zwłaszcza jeśli przygotowywane są przez nas samodzielnie. By wyczarować wyjątkowe w smaku domowe ciasta na świąteczny stół nie musimy już spędzać wielu godzin w kuchni, gdyż z pomocą przychodzi nam znany producent bakalii – firma HELIO Jej naturalnie smaczne, gotowe do bezpośredniego spożycia masy krówkowe, dostępne aż w 5 różnych smakach, idealnie sprawdzą się do wszystkich wielkanocnych wypieków… także w wersji bezglutenowej!

masy krówkowe Helio

Wytwarzane według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z surowców najwyższej jakości masy krówkowe HELIO pomogą nam w szybki i łatwy sposób przygotować wielkanocne przysmaki bez konieczności eksperymentowania z proporcjami składników. Gotowe do bezpośredniego spożycia, naturalnie smaczne masy do ciast HELIO wyróżniają się kremową konsystencją, a łatwość rozsmarowywania oraz bogactwo 5 różnych smaków do wyboru tylko zachęca do przyrządzania słodkich wypieków z ulubioną nutą orzechową, czekoladową, kajmakową, o smaku advocata czy kukułki.

Babka wielkanocna z pisankami

Słodkie masy krówkowe HELIO nie zawierają konserwantów, oleju palmowego i glutenu, co potwierdza znak Przekreślonego Kłosa na opakowaniach HELIO, licencjonowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Dzięki wzorowemu składowi, masy do ciast HELIO mogą się poszczycić certyfikatem „Czytaj skład poleca“ oraz licznymi, prestiżowymi nagrodami przyznawanymi innowacyjnej linii mas do ciast HELIO przez ekspertów rynku, np. Laurem Konsumenta.

By przygotować pyszne, wyjątkowe w smaku i efektowne tradycyjne, wielkanocne ciasta z ulubioną masą krówkową HELIO – wystarczy zajrzeć na kanał HELIO – Bakaliowe Klimaty, gdzie znajdziemy mnóstwo inspirujących wideo przepisów na słodkie święta z HELIO!

Masy krówkowe HELIO = słodki przepis na udane świąteczne wypieki

MAZUREK ŚLIWKOWY z masą krówkową HELIO o smaku kukułka

BABKA WIELKANOCNA z masą krówkową HELIO o smaku kajmak

Wszystkie wideo przepisy dostępne są na kanale

HELIO – Bakaliowe Klimaty w serwisie Youtube.com

Życzymy radosnych, kolorowych i słodkich Świąt Wielkanocnych!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

podobne wpisy

(fem)akademia

Uśmiech w szpitalu? To możliwe dzięki marce Kubuś!

Magiczny świat mórz i oceanów, leśny zakątek z jego mieszkańcami czy kwieciste łąki i pagórki – nikt by się nie spodziewał, że jest to opis oddziału pediatrycznego. Wesoły, uwielbiany przez maluchy bohater dodaje im otuchy w trudnych chwilach, zapraszając do kolorowych krain, namalowanych na ścianach oddziałów dziecięcych w Polsce. W ramach programu „Kubusiowe Szpitale” marka […]

Czytaj...
Dzień Dziecka z Thermomix
przepisy kulinarne

Jak przygotować Dzień Dziecka z Thermomix? 85 zdrowych przepisów

Dzień Dziecka to super okazja na świętowanie i spełnianie kulinarne przygotowując dzieciom zarówno coś słodkiego, zdrowego i pożywnego. Najlepszym rozwiązaniem są słodkości i przekąski, które dzieci mogą wziąć do ręki i nie przerywać sobie zabawy – tzw. piknikowe przekąski. Zapomnijmy w tym dniu o chipsach, chrupkach, słonych paluszkach i gotowym przetworzonym jedzeniu. Postawmy na zdrowie […]

Czytaj...
(fem)akademia

Nowoczesne retro w ogrodzie

Co było przyczynkiem dla stworzenia pierwszej, prawdziwie nowoczesnej kolekcji mebli ogrodowych? Zardzewiałe śruby. Florence Knoll przesłała je pocztą z Florydy do Europy młodemu projektantowi, Richardowi Schultzowi z informacją, że pochodzą one z jej ulubionego fotela, na którym zwykła odpoczywać na świeżym powietrzu. „Zróbmy coś z tym!”, powiedziała.

Czytaj...