dzień pierwszy
ŚNIADANIE:
– 2 tosty z nieskosłodzonym dżemem,
– 1 jogurt naturalny z kawałkami banana,
– kawa lub herbata bez cukru
DRUGIE ŚNIADANIE:
– 1/2 grahamki cienko posmarowana margaryną,
– 1/2 szklanki soku owocowego
OBIAD:
– 1 porcja ryżu z groszkiem,
– 1 owoc do wyboru
Ryż z groszkiem (4 porcje)
– 3/4 szklanki ryżu
– 3/4 szklanki mrożonego groszku
– 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
– 2 łyżki jasnego sosu sojowego
– 2 posiekane cebule dymki
Ugotuj ryż zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, na ostatnie 5 minut gotowania dodaj groszek. Odcedź i włóż ponownie do garnka. Dodaj imbir i sos sojowy, wymieszaj. Podawaj udekorowany dymką.
PODWIECZOREK:
– 1 jagodzianka
KOLACJA:
– 1 miseczka spaghetti
dzień drugi
ŚNIADANIE:
– 1 szklanka soku owocowego,
– 1 kajzerka posmarowana miodem,
– 1/2 banana
DRUGIE ŚNIADANIE:
– 2 kawałki pieczywa ryżowego,
– 1 miseczka chudego serka wiejskiego
OBIAD:
– 2 gotowane ziemniaki,
– 100 g pieczonego kurczaka bez skóry
PODWIECZOREK:
– 2 szklanki soku z marchwi
KOLACJA:
– 1 jogurt z owocami
dzień trzeci
ŚNIADANIE:
– chude mleko z muesli,
– 2 mandarynki
DRUGIE ŚNIADANIE:
– 2 kawałki chrupkiego pieczywa z chudym białym serkiem
OBIAD:
– 100 g pieczonej ryby,
– warzywa
PODWIECZOREK:
– 1 miseczka ryżu z tuńczykiem z puszki w sosie własnym,
– 1 szklanka soku owocowego (niesłodzonego)
KOLACJA:
– sałatka owocowa
Artykuł pochodzi ze strony: http://www.erodzina.com/index.php?id=40,630,0,0,1,0